Честит празник на град Варна!

Споделете с приятели!

Интересни факти за Варна

На празнуваме ден на Варна. На този ден си припомняме за красотата на града и хубавите моменти и възможности, които ни е дал. Ние ви връщаме в историята на град Варна и ви споделяме интересни факти, които може би не знаете.

1.Варненската морска градина е най-големият подобен парк на Балканите.

Варненската морска градина е място за разходка на малки и големи, майки с деца, тинейджъри, влюбени двойки, възрастни хора, спортуващи и тн. Морската градина е не само парк. В нея можете да откриете Природонаучният музей, Зоологическата градина, Делфинариума, Аквариума и Военноморския музей. Тя се простира на площ от близо 820 дка.

2.Аспарухов мост е един от най-големите на Балканите

Внушителният мост, който свързва Варна с квартал “Аспарухово”, наричан от варненци “Аспарухов мост” е сред емблемите на морската ни столица. Той е дълъг почти 2 км. и може да издържи на трафик до 10 000 превозни средства на ден.Той е сред най-големите на Балканите.

3.Музеят на медицината във Варна е единственият по рода си на Балканите

Музеят на медицината е място, на което можеш да проследиш развитието на българската медицина от Античността до Ренесанса, както и промените в лечението, които настъпили след Освобождението. В трите зали на музеят ще откриете кости и черепи, традиционни лекарства, лечения и уреди

4.Варненският делфинариум е единственият на балканите.

Той се намира в морската градина на град Варна и посреща хиляди посетители всяка година. В делфинариума можете да срещнете делфинчета и да гледате спектакъл с тях.

5. Варна е най-големият град в Североизточна България. Градът е разположен на брега на Черно море. Към 2023 г броят на жителите е около 370 000 души.

Вашият коментар