Време за приготвяне: 140 минути
Начин на приготвяне
Обезкостете месото и го подгответе за мариноване.
За марината използвайте кисело мляко, мента, розмарин, 1 с.л. Горчица, кората и сока на един лимон, 4 с.л. Зехтин, 1 скилидка чесън, сол и пипер на вкус. Маринованото месо оставете за една нощ в хладилник покрито с фолио.
Завийте месото на руло и го вържете в конец. Печете в загрята фурна на 150 градуса за около 90 минути. След като се изпече месото го намажете със смес от зехтин и червен пипер. Върнете да се опече около 30 минути за приятен загар.
Бульонът от изпеченото месото използвайте за направата на печен сос.
За соса:
Запържете 1 с.л. брашно в 20 гр масло и добавете бульона. Бъркайте енергично и оставете да се редуцира.
За картофите:
Обелете 1 кг картофи и ги нарежете на полумесец. Овкусете ги със зехтин, пресен розмарин и 1 скилидка чесън. Поръсете със сол на вкус и печете около 30 минути.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
1000 гр
1000 гр
1 с.л.
На вкус
На вкус
На вкус
На вкус
1 бр
4 с.л.
400 гр