Бирени пилешки пръчици

Споделете с приятели!

40 мин

Време за приготвяне: 40 минути

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на лентички. Натрошете кубчето бульон и налейте поливината част от бирата. Разбъркайте го гладка кашичка. Добавете соевия сос и подправките и разбъркайте отново. Овкусете пилешкото месо с маринатата и оставете за няколко минути да се маринова.

Разбийте яйцата и добавете останалата чат от бирата към тях. Разбъркайте добре.

Идва ред на панирането. Оваляйте всяко късче първо в брашно, след това яйце и накрая в корнфлейса. Загрейте олиото и пържете на маслена баня до златисто.

Сервирайте с млечен сос.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

пилешки гърди

650 г

натрошен корнфлейс

250 г

яйца

2 бр.

олио

1 ч.ч.

бращно

0.5 ч.ч.

соев сос

2 с.л.

бира

50 мл

пилешки бульон

1 кубче

сол и черен пипер

На вкус

- +