Боб чорба

Споделете с приятели!

1 ч

Време за приготвяне: 60 минути

Начин на приготвяне

Сложете боба в тенджера, налейте вода, колкото да го покрие и оставете да заври. Излейте водата и сипете отново студена вода. След като заври сменете и нея. По желание може да смените и 3-ти път водата.

Подгответе зеленчуците. Нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро ренде или нарежете на дребни кубчета.

Към заврелия боб добавете половината от лука и моркова. Добавете скилидката чесън, джоджена и половината от олиото. Разбъркайте и оставете да ври на слаб огън.

В малка касеролка загрейте олиото и запържете останалия лук и морков до омекване. Добавете солта и разбъркайте. Добавете червеният пипер и разбъркайте енергично 1-2 мин и след това махнете от котлона.

Добавете настърганите домати към врящия боб и разбъркайте. Сега добавете и запръжката и разбъркайте добре. Оставете да поври на слаб огън за още няколко минути.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

боб (накиснат във вода за 1 нощ(

2 ч.ч.

настъргани домати

2 бр.

олио

0.5 ч.ч

червен пипер

2 ч.л.

лук

1 глава

морков

1 бр.

джоджен

1 ч.л.

сол

1 ч.л.

- +