1 ч
Време за приготвяне: 60 минути
Начин на приготвяне
Сложете боба в тенджера, налейте вода, колкото да го покрие и оставете да заври. Излейте водата и сипете отново студена вода. След като заври сменете и нея. По желание може да смените и 3-ти път водата.
Подгответе зеленчуците. Нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро ренде или нарежете на дребни кубчета.
Към заврелия боб добавете половината от лука и моркова. Добавете скилидката чесън, джоджена и половината от олиото. Разбъркайте и оставете да ври на слаб огън.
В малка касеролка загрейте олиото и запържете останалия лук и морков до омекване. Добавете солта и разбъркайте. Добавете червеният пипер и разбъркайте енергично 1-2 мин и след това махнете от котлона.
Добавете настърганите домати към врящия боб и разбъркайте. Сега добавете и запръжката и разбъркайте добре. Оставете да поври на слаб огън за още няколко минути.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
2 ч.ч.
2 бр.
0.5 ч.ч
2 ч.л.
1 глава
1 бр.
1 ч.л.
1 ч.л.