Винен кебап

Споделете с приятели!

60 мин

Време за приготвяне: 60 минути

Начин на приготвяне

Овкусете месото със сол и черен пипер. В голяма тенджера загрейте 4-5 с. л. зехтин. Сложете месото и го запържете. Добавете двата вида лук и пържете, докато омекнат добре и започнат да се карамелизират. Налейте виното и вода, колкото да покрие месото. Сложете подправките и захарта и задушете за 10 минути, на средно силен огън, като разбърквате периодично.

Сипете доматеното пюре и размитото в малко вода брашно и гответе още около 10 минути. Поднесете ястието със сварен ориз.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

свинско месо

700 г

лук

2 глава

праз

1 стрък

червен пипер

2 ч.л.

черен пипер

10 зърна

бахар

4 зърна

дафинов лист

2 бр.

брашно

2 с.л.

захар

2 ч.л.

червено вино

200 мл

зехтин

На вкус

сол и черен пипер

На вкус

- +