60 мин
Време за приготвяне: 60 минути
Начин на приготвяне
Овкусете месото със сол и черен пипер. В голяма тенджера загрейте 4-5 с. л. зехтин. Сложете месото и го запържете. Добавете двата вида лук и пържете, докато омекнат добре и започнат да се карамелизират. Налейте виното и вода, колкото да покрие месото. Сложете подправките и захарта и задушете за 10 минути, на средно силен огън, като разбърквате периодично.
Сипете доматеното пюре и размитото в малко вода брашно и гответе още около 10 минути. Поднесете ястието със сварен ориз.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
свинско месо
700 г
лук
2 глава
праз
1 стрък
червен пипер
2 ч.л.
черен пипер
10 зърна
бахар
4 зърна
дафинов лист
2 бр.
брашно
2 с.л.
захар
2 ч.л.
червено вино
200 мл
зехтин
На вкус
сол и черен пипер
На вкус