Време за приготвяне: 60 минути
Начин на приготвяне
1. В тиган разтопяваме около 40 г от маслото и задушаваме почистения и нарязан спанак.
2. Овкусяваме спанака с 2-3 щипки сол.
3. В купа разбиваме яйцата и добавяме натрошеното сирене.
4. В киселото мляко погасяваме содата и го добавяме към яйцата със сиренето.
5. Сипваме задушения спанак към тях и разбъркваме.
6. Разтопяваме останалото масло и смесваме с олиото.
7. Вземаме лист от корите и напръскваме с мазнина.
8. Отгоре слагаме втори лист, който отново напръскваме с мазнина.
9. Разпределяме равномерно от спаначената смес и завиваме на отпусната руло.
10. Нареждаме в кръгла тава витата баница и намазваме с останалата мазнина.
11. Печем в загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
300 г
300 г
200 г
1 к.л.
70 г
30 мл
4 бр.
200 г
2 щипки