Вита баница със спанак

Споделете с приятели!

60 мин

Време за приготвяне: 60 минути

Начин на приготвяне

1. В тиган разтопяваме около 40 г от маслото и задушаваме почистения и нарязан спанак.

2. Овкусяваме спанака с 2-3 щипки сол.

3. В купа разбиваме яйцата и добавяме натрошеното сирене.

4. В киселото мляко погасяваме содата и го добавяме към яйцата със сиренето.

5. Сипваме задушения спанак към тях и разбъркваме.

6. Разтопяваме останалото масло и смесваме с олиото.

7. Вземаме лист от корите и напръскваме с мазнина.

8. Отгоре слагаме втори лист, който отново напръскваме с мазнина.

9. Разпределяме равномерно от спаначената смес и завиваме на отпусната руло.

10. Нареждаме в кръгла тава витата баница и намазваме с останалата мазнина.

11. Печем в загрята на 180 градуса фурна до златисто.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

спанак

300 г

сирене

300 г

кисело мляко

200 г

сода за хляб

1 к.л.

масло

70 г

олио

30 мл

яйца

4 бр.

кори за баница

200 г

сол

2 щипки

- +