Гювечета с наденица

Споделете с приятели!

2 часа 40 минути

Време за приготвяне: 2 часа и 40 минути

Начин на приготвяне

Нарежете морковите, праза и гъбите.

На дъното на всяко гювече сложете първо нарязаните моркови, след това гъбите и праза.

Добавете киселите краставички и разделете олиото по равно за всяко гювече, добавете и него.

Поръсете с подправките и доматите от консерва. Най – отгоре сложете наденицата, на която сте направили напречни разрези.

Сложете гювечетата в студена фурна и печете на 180 градуса за 1 ч. и 30 мин.

Отворете гювечетата и счупете по 1 яйце във всяко, допечете за още 30 минути.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

сурова наденица

400 г

яйца

4 бр.

моркови

2 бр.

кисели краставички

3 бр.

домати от консерва

100 г

гъби

200 г

олио

100 мл

праз

1 стрък

чубрица

1 ч.л.

червен пипер

1 ч.л.

черен пипер

0.5 ч.л.

сол

На вкус на вкус

- +