2 часа 40 минути
Време за приготвяне: 2 часа и 40 минути
Начин на приготвяне
Нарежете морковите, праза и гъбите.
На дъното на всяко гювече сложете първо нарязаните моркови, след това гъбите и праза.
Добавете киселите краставички и разделете олиото по равно за всяко гювече, добавете и него.
Поръсете с подправките и доматите от консерва. Най – отгоре сложете наденицата, на която сте направили напречни разрези.
Сложете гювечетата в студена фурна и печете на 180 градуса за 1 ч. и 30 мин.
Отворете гювечетата и счупете по 1 яйце във всяко, допечете за още 30 минути.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
сурова наденица
400 г
яйца
4 бр.
моркови
2 бр.
кисели краставички
3 бр.
домати от консерва
100 г
гъби
200 г
олио
100 мл
праз
1 стрък
чубрица
1 ч.л.
червен пипер
1 ч.л.
черен пипер
0.5 ч.л.
сол
На вкус на вкус