Добруджанки

Споделете с приятели!

40 мин

Време за приготвяне: 40 минути

Начин на приготвяне

В купа изсипвате киселото мляко, като към него прибавяте содата, разбърквате и изчаквате да шупне. След това към млякото добавяте солта, яйцето и сиренето и отново разбърквате добре. Към получената смес малко по малко добавяте пресятото брашно и замесвате до получаване на меко тесто. Тестото разделяте на топчета и в средата на всяко топче слагате по малко парченце масло.

Получените топчета нареждате в намазнена тава, или върху хартия за печене. Печете Добруджанките в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 20 минути, до златисто.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

кисело мляко

1 ч.ч.

сода бикарбонат

1 ч.л.

яйце

1 бр.

натрошено сирене

1 ч.ч.

краве масло

30 г

брашно

2.5 ч.ч.

сол

1 ч.л.

- +