40 мин
Време за приготвяне: 40 минути
Начин на приготвяне
В купа изсипвате киселото мляко, като към него прибавяте содата, разбърквате и изчаквате да шупне. След това към млякото добавяте солта, яйцето и сиренето и отново разбърквате добре. Към получената смес малко по малко добавяте пресятото брашно и замесвате до получаване на меко тесто. Тестото разделяте на топчета и в средата на всяко топче слагате по малко парченце масло.
Получените топчета нареждате в намазнена тава, или върху хартия за печене. Печете Добруджанките в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 20 минути, до златисто.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
кисело мляко
1 ч.ч.
сода бикарбонат
1 ч.л.
яйце
1 бр.
натрошено сирене
1 ч.ч.
краве масло
30 г
брашно
2.5 ч.ч.
сол
1 ч.л.