Запечени арабски питки със спанак и сирене

Споделете с приятели!

30 мин

Време за приготвяне: 30 минути

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и 1/4 от маслото. Задушете лука до омекване. Добавете спанака, овкусете със сол и черен пипер и задушете за 3-4 минути.

Намажете подходящ съд с част от маслото. Сложете двете арабски питки, така че да се застъпят и притиснете, за да се оформи лодка.

Сипете задушения спанак, натрошете сирене, чукнете двете яйца и отгоре натрошете още сирене.

Поръсете с червен пипер. Разпределете останалото масло на парченца. Печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

арабски питки /малък размер/

2 бр.

бейби спанак

125 г

пресен лук

3 стрък

сирене

100 г

яйца

2 бр.

масло

60 г

олио

1 с.л.

червен пипер

0.5 ч.л.

сол и черен пипер

На вкус

- +