30 мин
Време за приготвяне: 30 минути
Начин на приготвяне
Загрейте олиото и 1/4 от маслото. Задушете лука до омекване. Добавете спанака, овкусете със сол и черен пипер и задушете за 3-4 минути.
Намажете подходящ съд с част от маслото. Сложете двете арабски питки, така че да се застъпят и притиснете, за да се оформи лодка.
Сипете задушения спанак, натрошете сирене, чукнете двете яйца и отгоре натрошете още сирене.
Поръсете с червен пипер. Разпределете останалото масло на парченца. Печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
арабски питки /малък размер/
2 бр.
бейби спанак
125 г
пресен лук
3 стрък
сирене
100 г
яйца
2 бр.
масло
60 г
олио
1 с.л.
червен пипер
0.5 ч.л.
сол и черен пипер
На вкус