Зелеви сарми с кълцано месо

Споделете с приятели!

2 часа 30 минути

Време за приготвяне: 2 часа и 30 минути

Начин на приготвяне

В тиган загрейте олиото и добавете наситнения праз, запържете до омекване.

Добавете чубрицата, червения и черния пипер. Разбъркайте и добавете измития ориз.

Бъркайте няколко минути и добавете кълцаното месо.

Запържете до промяна на цвета на месото.

Пригответе листата от зелето.

Върху всеки лист слагайте по 1-2 с.л. от плънката, след което завийте добре сармичката.

На дъното на гювеч поставете дафиновия лист и бахара и 1-2 зелеви листа. След това започнете да редите сармичките.

Покрийте със зелеви листа наредените сармички, долейте вода, колкото да се покрият и поставете капака.

Поставете гювеча в студена фурна и я пуснете на 200 градуса за 1 час, след това намалете фурната на 150 градуса за още 1 час.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

кълцано месо

1 кг

праз

1 бр.

ориз

0.33 ч.ч.

кисело зеле

1 бр.

сол

На вкус

червен пипер

1 ч.л.

черен пипер

1 ч.л.

бахар

2 зърна

дафинов лист

2 бр.

олио

3 с.л.

- +