Време за приготвяне: 2 часа и 30 минути
Начин на приготвяне
В тиган загрейте олиото и добавете наситнения праз, запържете до омекване.
Добавете чубрицата, червения и черния пипер. Разбъркайте и добавете измития ориз.
Бъркайте няколко минути и добавете кълцаното месо.
Запържете до промяна на цвета на месото.
Пригответе листата от зелето.
Върху всеки лист слагайте по 1-2 с.л. от плънката, след което завийте добре сармичката.
На дъното на гювеч поставете дафиновия лист и бахара и 1-2 зелеви листа. След това започнете да редите сармичките.
Покрийте със зелеви листа наредените сармички, долейте вода, колкото да се покрият и поставете капака.
Поставете гювеча в студена фурна и я пуснете на 200 градуса за 1 час, след това намалете фурната на 150 градуса за още 1 час.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
1 кг
1 бр.
0.33 ч.ч.
1 бр.
На вкус
1 ч.л.
1 ч.л.
2 зърна
2 бр.
3 с.л.