Императорски ориз със скариди и авокадо

Споделете с приятели!

50 мин

Време за приготвяне: 50 минути

Начин на приготвяне

Сипете ориза в тенджера и добавете 500 мл вода, подсолете и разбъркайте. Сложете капака и оставете да ври на слаб огън около 25-30мин. Смесете настъргания джинджифил, чесъна, соевия сос, зехтина, сусамовия тахан, меда и разбъркайте. Нарежете авокадото, отцедете сварения ориз и го сипете в купа. Овкусете ориза с 1/2 от винегрета и разбъркайте. Добавете сока от 1/2 лайм, зеления лук и авокадото. Загрейте останалата половина от винегрета. Добавете скаридите. Гответе няколко минути до готовност на скаридите. Смесете ориза със скаридите и се насладете.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

Императорски ориз

200 г

Скариди

500 г

Зелен лук

2 бр

Настърган джинджифил

1 с.л.

Чесън

2 скилидки

Сок от лайм

0.5 бр

Авокадо

1 бр

Магданоз

На вкус

Зехтин

4 с.л.

Сове сос

1 с.л.

Мед

1 с.л.

- +