50 мин
Време за приготвяне: 50 минути
Начин на приготвяне
Сипете ориза в тенджера и добавете 500 мл вода, подсолете и разбъркайте. Сложете капака и оставете да ври на слаб огън около 25-30мин. Смесете настъргания джинджифил, чесъна, соевия сос, зехтина, сусамовия тахан, меда и разбъркайте. Нарежете авокадото, отцедете сварения ориз и го сипете в купа. Овкусете ориза с 1/2 от винегрета и разбъркайте. Добавете сока от 1/2 лайм, зеления лук и авокадото. Загрейте останалата половина от винегрета. Добавете скаридите. Гответе няколко минути до готовност на скаридите. Смесете ориза със скаридите и се насладете.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
Императорски ориз
200 г
Скариди
500 г
Зелен лук
2 бр
Настърган джинджифил
1 с.л.
Чесън
2 скилидки
Сок от лайм
0.5 бр
Авокадо
1 бр
Магданоз
На вкус
Зехтин
4 с.л.
Сове сос
1 с.л.
Мед
1 с.л.