Катък с печен пипер

Споделете с приятели!

40 мин

Време за приготвяне: 40 минути

Начин на приготвяне

В сезона на червените чушки как да не си приготвим един вкусен домашен катък. Опитайте нашата лесна рецепта.

Първо трябва да изпечем чушките и след това да ги обелим. Може да се използват и готови от буркан, но вкуса на прясно изпечените е много по-наситен и ароматен. Нарежете чушките на ситно. След това счукайте чесъна и нарежете на ситно магданоза.

Идва ред и на сиренето. Намачкайте го с вилица и добавете към него киселото мляко и заквасената сметана. Добавете чушките, чесъна и орехите. Разбъркайте всичко добре.

Поръсете с магданоз и приберете в хладилник за няколко часа.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

кисело мляко

300 г

сирене

200 г

заквасена сметана

200 г

печени и обелени чушки

16 бр.

олио

50 мл

орехи

40 г

чесън

2 скилидки

магданоз

На вкус

сол

1 щипка

- +