40 мин
Време за приготвяне: 40 минути
Начин на приготвяне
В сезона на червените чушки как да не си приготвим един вкусен домашен катък. Опитайте нашата лесна рецепта.
Първо трябва да изпечем чушките и след това да ги обелим. Може да се използват и готови от буркан, но вкуса на прясно изпечените е много по-наситен и ароматен. Нарежете чушките на ситно. След това счукайте чесъна и нарежете на ситно магданоза.
Идва ред и на сиренето. Намачкайте го с вилица и добавете към него киселото мляко и заквасената сметана. Добавете чушките, чесъна и орехите. Разбъркайте всичко добре.
Поръсете с магданоз и приберете в хладилник за няколко часа.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
кисело мляко
300 г
сирене
200 г
заквасена сметана
200 г
печени и обелени чушки
16 бр.
олио
50 мл
орехи
40 г
чесън
2 скилидки
магданоз
На вкус
сол
1 щипка