Киш със спанак и козе сирене

Споделете с приятели!

40 мин

Време за приготвяне: 40 минути

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тиган с незалепващо покритие. Добавете нарязания лук. Сложете спанака и бъркайте до омекването му.

Свалете от котлона и оставете да изстине. В купа чукнете яйцата и разбъркайте. Смесете бакпулвера с брашното. Добавете към яйцата. Разбъркайте добре. Добавете млякото, щипка сол, черен пипер и разбъркайте. Добавете настъргания кашкавал, натрошеното сирене, задушения спанак и разбъркайте отново. Сипете в тавичка за пай, намазана с масло.

Печете в загрята фурна на 200 градуса, докато външния ръб стане златистокафяв.

Добър апетит!

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

брашно

0.5 ч.ч.

кашкавал

0.5 ч.ч.

козе сирене

0.5 ч.ч.

глава лук

1 бр

спанак

150 г

прясно мляко

1.3 г

масло

150 г

яйца

4 бр

бакпулвер

0.5 ч.л.

черен пипер

1 щипка

сол

1 щипка

- +