Лесни мини баклавички

Споделете с приятели!

40 минути

Време за приготвяне: 40 минути

Начин на приготвяне

Разделете корите на две, намажете половината с 1/3 от маслото и поръсете с половината от орехите. Навийте на руло. Нарежете рулото на колелца, през около 2-3 см.

Повторете същите стъпки с останалата половина от корите.

Наредете нарязаните колелца в тава, с навитото нагоре и намажете с останалото масло.

Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути, до златисто.

В тенджера загрейте водата, към която сте добавили захарта, лимоновия сок и ванилията. Кипнете водата.

Полейте изстиналата баклава с горещ сироп и я оставете да престои за 24 часа.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

екстра фини точени кори

1 пак.

смлени орехи

1.5 ч.ч

разтопено краве масло

250 г

захар

2 ч.ч

ванилова захар

1 пак.

сок от лимон

0.5 бр.

вода

2.5 ч.ч

- +