40 минути
Време за приготвяне: 40 минути
Начин на приготвяне
Разделете корите на две, намажете половината с 1/3 от маслото и поръсете с половината от орехите. Навийте на руло. Нарежете рулото на колелца, през около 2-3 см.
Повторете същите стъпки с останалата половина от корите.
Наредете нарязаните колелца в тава, с навитото нагоре и намажете с останалото масло.
Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути, до златисто.
В тенджера загрейте водата, към която сте добавили захарта, лимоновия сок и ванилията. Кипнете водата.
Полейте изстиналата баклава с горещ сироп и я оставете да престои за 24 часа.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
екстра фини точени кори
1 пак.
смлени орехи
1.5 ч.ч
разтопено краве масло
250 г
захар
2 ч.ч
ванилова захар
1 пак.
сок от лимон
0.5 бр.
вода
2.5 ч.ч