30 мин
Време за приготвяне: 30 минути
Начин на приготвяне
Пастата се сварява според указанията на опаковката. През това време чесънът се накълцва на ситно и се задушава в мазнината, докато леко поомекне. След това към него се добавят пасираните домати от консерва и сосът се оставя да изври, докато течността се изпари почти изцяло.
След това към сгъстения доматен сос се добавя захарта, за да премахне киселия вкус на доматите, и се добавят нарязаните на колелца маслини, рибата тон от консерва, босилековото песто и отцедената и сварена паста. Всичко се разбърква, овкусява се със сол и черен пипер и се сервира горещо, поръсено с настъргана моцарела, настърган пармезан или настърган кашкавал.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
Лингуини
400 гр.
Чесън
4 скилидки
Зехтин
2 с.л.
Домати от консерва
1600 гр.
Захар
1 ч.л.
Зелени маслини
100 гр.
Риба тон от консерва
400 гр.
Моцарела
200 гр.
Босилеково песто
1 с.л.
Черен пипер
На вкус
Сол
На вкус