Лингуини с домати, риба тон и чушки

Споделете с приятели!

30 мин

Време за приготвяне: 30 минути

Начин на приготвяне

Пастата се сварява според указанията на опаковката. През това време чесънът се накълцва на ситно и се задушава в мазнината, докато леко поомекне. След това към него се добавят пасираните домати от консерва и сосът се оставя да изври, докато течността се изпари почти изцяло.

След това към сгъстения доматен сос се добавя захарта, за да премахне киселия вкус на доматите, и се добавят нарязаните на колелца маслини, рибата тон от консерва, босилековото песто и отцедената и сварена паста. Всичко се разбърква, овкусява се със сол и черен пипер и се сервира горещо, поръсено с настъргана моцарела, настърган пармезан или настърган кашкавал.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

Лингуини

400 гр.

Чесън

4 скилидки

Зехтин

2 с.л.

Домати от консерва

1600 гр.

Захар

1 ч.л.

Зелени маслини

100 гр.

Риба тон от консерва

400 гр.

Моцарела

200 гр.

Босилеково песто

1 с.л.

Черен пипер

На вкус

Сол

На вкус

- +