45 мин
Време за приготвяне: 45 минути
Начин на приготвяне
Издълбайте патладжаните, посолете и ги оставете да постоят за 15 мин. Изплакнете и подсушете. Наредете в тава и поръсете със сол и черен пипер, полейте със зехтин. Изпечете в загрята фурна, на 180 градуса, за 30 минути или до омекване.
В дълбок съд смесете нахута, сушените домати, маслините, натрошеното сирене, чесъна и останалия зехтин.
Напълнете изпечените патладжани с готовата смес.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
патладжана
2 бр.
консерва нахут
400 мл.
сирене фета
80 гр.
сушени домати
100 гр.
маслини
30 гр.
чесън
2 скилидка
зехтин
100 мл.
сол