Лодки от патладжан с нахут и сушени домати

Споделете с приятели!

45 мин

Време за приготвяне: 45 минути

Начин на приготвяне

Издълбайте патладжаните, посолете и ги оставете да постоят за 15 мин. Изплакнете и подсушете. Наредете в тава и поръсете със сол и черен пипер, полейте със зехтин. Изпечете в загрята фурна, на 180 градуса, за 30 минути или до омекване.

В дълбок съд смесете нахута, сушените домати, маслините, натрошеното сирене, чесъна и останалия зехтин.

Напълнете изпечените патладжани с готовата смес.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

патладжана

2 бр.

консерва нахут

400 мл.

сирене фета

80 гр.

сушени домати

100 гр.

маслини

30 гр.

чесън

2 скилидка

зехтин

100 мл.

сол