40 мин
Време за приготвяне: 20 минути
Начин на приготвяне
В разгара на лятото как да не си приготвите пресни миди. Вкусни и много лесни за приготвяне. Да започваме.
Първо трябва да почистите мидите. Доста досадна задача, но много важна, за да не ядете после миди с пясък и водорасли. Ако срещнете отворени миди трябва да ги премахнете, защото не са годни за употреба.
В дълбока тенджера загрейте зехтина и добавете мидите, лука, счуканите скилидки чесън, маслото, солта и черния пипер и виното. Задушете за няколко минути, като разбъркавате периодично. Когато всички миди се отворят е време да свалите от котлона.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
пресни миди
1500 г
зехтин
20 мл
бяло вино
100 мл
лук
1 глава
масло
30 г
чесън
2 скилидки
пресен девисил
1 връзка
сол и черен пипер
На вкус