Миди с вино и девисил

Споделете с приятели!

40 мин

Време за приготвяне: 20 минути

Начин на приготвяне

В разгара на лятото как да не си приготвите пресни миди. Вкусни и много лесни за приготвяне. Да започваме.

Първо трябва да почистите мидите. Доста досадна задача, но много важна, за да не ядете после миди с пясък и водорасли. Ако срещнете отворени миди трябва да ги премахнете, защото не са годни за употреба.

В дълбока тенджера загрейте зехтина и добавете мидите, лука, счуканите скилидки чесън, маслото, солта и черния пипер и виното. Задушете за няколко минути, като разбъркавате периодично. Когато всички миди се отворят е време да свалите от котлона.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

пресни миди

1500 г

зехтин

20 мл

бяло вино

100 мл

лук

1 глава

масло

30 г

чесън

2 скилидки

пресен девисил

1 връзка

сол и черен пипер

На вкус

- +