Млечна салата

Споделете с приятели!

25 минути

Време за приготвяне: 25 минути

Начин на приготвяне

1. Обелете лука, нарежете го на полумесеци и го задушете в загрятата мазнина.

2. Почистете тиквичките от семките и ги нарежете на ивички. Щом лукът поомекне, ги добавете в тигана и ги задушавайте заедно 7-8 минути.

3.Прибавете чесъна и лютата чушка, нарязани на много ситно. Овкусете със сол и черен пипер, задушавайте за още 5-6 минути, но така че тиквичките да останат леко хрупкави. След това дръпнете от котлона и оставете да изстинат.

4.Щом зеленчуковата смес изстине, я прехвърлете в подходяща купа и към нея добавете ситно нарязаните копър и магданоз. Накълцайте орехите и добавете и тях заедно с цеденото кисело мляко.

5.Разбъркайте добре, оставете за около час в хладилника и след това сервирайте. По желание поръсете с червен пипер.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

тиквички

2 бр.

червен лук

1 бр.

люта чушка

1 бр.

чесън

2 скилидка

зехтин

40 мл

заквасена сметана

4 с.л.

смлени орехи

12 г

копър

1.332 връзка

магданоз

1.332 връзка

сол

На вкус

черен пипер

На вкус

червен пипер

На вкус

- +