Време за приготвяне: 25 минути
Начин на приготвяне
1. Обелете лука, нарежете го на полумесеци и го задушете в загрятата мазнина.
2. Почистете тиквичките от семките и ги нарежете на ивички. Щом лукът поомекне, ги добавете в тигана и ги задушавайте заедно 7-8 минути.
3.Прибавете чесъна и лютата чушка, нарязани на много ситно. Овкусете със сол и черен пипер, задушавайте за още 5-6 минути, но така че тиквичките да останат леко хрупкави. След това дръпнете от котлона и оставете да изстинат.
4.Щом зеленчуковата смес изстине, я прехвърлете в подходяща купа и към нея добавете ситно нарязаните копър и магданоз. Накълцайте орехите и добавете и тях заедно с цеденото кисело мляко.
5.Разбъркайте добре, оставете за около час в хладилника и след това сервирайте. По желание поръсете с червен пипер.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
2 бр.
1 бр.
1 бр.
2 скилидка
40 мл
4 с.л.
12 г
1.332 връзка
1.332 връзка
На вкус
На вкус
На вкус