Мусака

Споделете с приятели!

1:30 ч

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на кубчета и ги сварете в подсолена вода за няколко минути.

Загрейте мазнината в дълбок тиган и добавете нарязаните на ситно лук и морков. Добавете солта и чубрицата. Сипете каймата и бъркайте до получаването на трохи. Сипете черния и червения пипер. Доматите и оставете да ври до изпаряване на течността.

В подходяща тава сипете сварените картофи и сместа с каймата и печете за 10 мин. на загрята фурна.

Направете заливката като смесите киселото мляко, яйцата, настъргания кашкавал и брашното с щипка сол. Залейте мусаката и върнете обратно във фурната.

Печете на 180 градуса до златисто.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

картофи

500 г

кайма

1 кг

лук

1 глава

домати от консерва

0.5 бр.

кисело мляко

400 г

яйца

2 бр.

брашно

5 с.л.

олио

1 к.ч.

червен пипер

1 ч.л.

чубрица

1 ч.л.

кашкавал

100 г

- +