1:30 ч
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Начин на приготвяне
Нарежете картофите на кубчета и ги сварете в подсолена вода за няколко минути.
Загрейте мазнината в дълбок тиган и добавете нарязаните на ситно лук и морков. Добавете солта и чубрицата. Сипете каймата и бъркайте до получаването на трохи. Сипете черния и червения пипер. Доматите и оставете да ври до изпаряване на течността.
В подходяща тава сипете сварените картофи и сместа с каймата и печете за 10 мин. на загрята фурна.
Направете заливката като смесите киселото мляко, яйцата, настъргания кашкавал и брашното с щипка сол. Залейте мусаката и върнете обратно във фурната.
Печете на 180 градуса до златисто.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
картофи
500 г
кайма
1 кг
лук
1 глава
домати от консерва
0.5 бр.
кисело мляко
400 г
яйца
2 бр.
брашно
5 с.л.
олио
1 к.ч.
червен пипер
1 ч.л.
чубрица
1 ч.л.
кашкавал
100 г