Панакота с кисело мляко и ягоди

Споделете с приятели!

30 мин

Време за приготвяне: 30 минути

Начин на приготвяне:

В тиган или касерола сипете 500г нарязани ягоди. Добавете 1/2 ч.ч. вода и захарта. Оставете да къкри, докато водата се изпари. не забравйте да разбърквате. Намачкайте добре ягодите. Може да пасирате сместа. В дълбока купа сипете двете кисели млека. Добавете ягодовата смес и разбъркайте. Добавете 1 ч.л. ванилова есенция, лимоновата кора, сока от ½ лимон и разбъркайте. Смесете желатина със студена вода /по указание на пакетчето/ . Разбъркайте и оставете да набъбне. През това време сипете пудрата захар. Разбъркайте отново. Разтопете желатина на водна баня, сипете при останалата смес и разбъркайте. Разпределете във формички за крем карамел или стъклени чашки. Приберете в хладилник за поне 2 часа.

Добър апетит!

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

кисело мляко

800 г

ягоди

648 г

студена водa

30 мл

лимон

1 бр

пудра захар

180 г

желатин

2 бр

ванилова есенция

1 ч.л.

захар кристална

180 г