Пиле Фрикасе

Споделете с приятели!

Разбийте жълтъците с киселото мляко и сока от лимона.

Сварете пилешкото месо в подсолена вода. В тиган загрейте маслото заедно с олиото и запържете брашното за около 1-2 минути, докато стане леко златисто. Малко по малко прибавете към него около 1 ½ чаша от бульона.

Добавете към тази смес и сместа с киселото мляко и жълтъците. Оставете да ври на умерен котлон около 4-5 минути. Добавете към нея и накъсаното пилешко месо.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

пилешко месо

500 г

кисело мляко

1 ч.ч.

жълтъци

3 бр.

лимон

0.5 бр.

краве масло

2 с.л.

олио

1 с.л.

брашно

0.75 с.л.

- +