Пълнен шаран

Споделете с приятели!

2 часа 20минути

Време за приготвяне: 2 часа и 20 минути

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

Почистете шарана и го осолете от двете страни и отвътре.

Накиснете стафидите във вода.

Нарежете на ситно лука, а орехите накълцайте с нож.

В тиган с незалепващо покритие, загрейте олиото и добавете лука. Запържете до златисто.

Добавете орехите и стафидите. Разбъркайте и овкусете с 1 ч.л. сол, канела, черен и червен пипер.

С готовата плънка напълнете шарана. Зашийте с игла и конец или използвайте клечки за зъби.

Направете разрези, в които да поставите резени лимон. Намажете шарана с малко олио.

Печете в предварително загрята на 180 г фурна за 2 часа.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

шаран

2 кг

лимон

1 бр.

лук

4 бр.

орехи

100 г

стафиди

40 г

олио

100 мл

канела

1 щипка

сол

На вкус

червен пипер

На вкус

черен пипер

На вкус

- +