2 часа 20минути
Време за приготвяне: 2 часа и 20 минути
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне:
Почистете шарана и го осолете от двете страни и отвътре.
Накиснете стафидите във вода.
Нарежете на ситно лука, а орехите накълцайте с нож.
В тиган с незалепващо покритие, загрейте олиото и добавете лука. Запържете до златисто.
Добавете орехите и стафидите. Разбъркайте и овкусете с 1 ч.л. сол, канела, черен и червен пипер.
С готовата плънка напълнете шарана. Зашийте с игла и конец или използвайте клечки за зъби.
Направете разрези, в които да поставите резени лимон. Намажете шарана с малко олио.
Печете в предварително загрята на 180 г фурна за 2 часа.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
шаран
2 кг
лимон
1 бр.
лук
4 бр.
орехи
100 г
стафиди
40 г
олио
100 мл
канела
1 щипка
сол
На вкус
червен пипер
На вкус
черен пипер
На вкус