Лесен тутманик със сирене

Споделете с приятели!

60 мин

Време за приготвяне: 60 минути

Начин на приготвяне

Брашното трябва да се пресее в подходящ съд.Сипете маята при пресятото брашно и разбъркайте.В купа сипете мекото масло и едното яйце. Разбийте с миксер. Добавете второто яйце.Разбийте отново. Ред е на последното яйце и солта. Добавете млякото и отново разбийте за кратко. Брашното сложете на няколко пъти като разбърквате с миксер.

Когато сместа се сгъсти, сменете бъркалките на миксера с тези за тесто и разбъркайте. Увийте със стреч фолио и оставете на топло, докато тестото удвои обема си за около 1 час. Сипете тестото в тава с диаметър 25 см. Оформете с намазнени пръсти.

С ръка направете кръгове и сипете сиренето в тях. Намажете с жълтъка смесен с 1ч.л. прясното мляко. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 35-40мин или до готовност.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

меко масло

360 г

прясно мляко

680 мл

суха мая

20 г

сирене

600 г

брашно

1600 г

олио

8 с.л.

яйца

12 бр.

сол

4 ч.л.

жълтък

4 бр.

- +

Открий в Бурлекс

Краве масло Deutsche Markenbutter (1)