Содена питка

Споделете с приятели!

50 минути

Време за приготвяне: 50 минути

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със содата и солта.

Добавете меда и газираната вода. Разбъркайте с дървена лъжица.

Навлажнете ръцете си и омесете тесто. Оформете го на топка и го поставете в покрита с хартия за печене тава. Поръсете с брашно и с остър нож направете дълбоки разрези под формата на кръст.

Печете за 10 мин на 210 градуса, след това намалете градусите на 180 и печете още 30 минути.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

пшенично брашно

2.5 ч.ч.

газирана вода

1.5 ч.ч.

мед

1 ч.л.

сода бикарбонат

1 ч.л.

сол

1 ч.л.

- +