Сочни свински пържоли

Споделете с приятели!

40 минути

Време за приготвяне: 40 минути

Начин на приготвяне

Смесете 2 с.л. брашно, солта, червения и черния пипер. В тази смес оваляйте пържолите.

Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие и изпържете пържолите от двете страни, до златисто.

Извадете готовите пържоли и ги оставете върху хартия за печене.

В останалата мазнина изсипете нарязаните зелен лук и чесън и запържете до омекване, добавете останалото брашно и меда, като бъркате непрекъснато. Изсипете и зеленчуковия бульон и сока от лимона.

Върнете пържолите в тигана и оставете да къкрят на слаб огън за 15 минути, до сгъстяване на соса.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

свинско филе

700 г

зеленчуков бульон

300 мл

стрък пресен лук

3 бр.

чесън

2 скилидки

лимон

0.5 бр.

брашно

3 с.л.

олио

3 с.л.

червен пипер

1 ч.л.

сол

1 ч.л.

мед

1 ч.л.

магданоз

0.5 връзка

черен пипер

На вкус

- +