40 минути
Време за приготвяне: 40 минути
Начин на приготвяне
Смесете 2 с.л. брашно, солта, червения и черния пипер. В тази смес оваляйте пържолите.
Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие и изпържете пържолите от двете страни, до златисто.
Извадете готовите пържоли и ги оставете върху хартия за печене.
В останалата мазнина изсипете нарязаните зелен лук и чесън и запържете до омекване, добавете останалото брашно и меда, като бъркате непрекъснато. Изсипете и зеленчуковия бульон и сока от лимона.
Върнете пържолите в тигана и оставете да къкрят на слаб огън за 15 минути, до сгъстяване на соса.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
свинско филе
700 г
зеленчуков бульон
300 мл
стрък пресен лук
3 бр.
чесън
2 скилидки
лимон
0.5 бр.
брашно
3 с.л.
олио
3 с.л.
червен пипер
1 ч.л.
сол
1 ч.л.
мед
1 ч.л.
магданоз
0.5 връзка
черен пипер
На вкус