Сурова торта с маскарпоне и ягоди

Споделете с приятели!

2 часа

Време за приготвяне: 120 минути

Начин на приготвяне

Блендирайте бадемите, фурмите, кокосовите стърготини и кокосовото масло.

Покрийте дъното на тавичка с падащо дъно с хартия за печене.

Сипете блендираната смес и притиснете добре, за да се оформи блата. Приберете в хладилник, за да стегне.

Разтопете шоколада на водна баня.

В купа смесете маскарпонето, крема сиренето и разтопения шоколод и разбийте за кратко с миксер.

В тиган с незалепващо покритие сипете нарязаните на ситно ягоди и захарта. Оставете да къкри на умерен огън до сгъстяване, като разбърквате периодично.

Намажете охладения блат с крема.

Отгоре разпределете ягодовато конфи и поръсете с натрошени ядки.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

сурови бадеми

200 г

фурми

250 г

кокосово масло

2 с.л.

кокосови стърготини

4 с.л.

маскарпоне

250 г

крема сирене

300 г

бял шоколад

100 г

ягоди

500 г

захар

1 к.ч.

- +