2 часа
Време за приготвяне: 120 минути
Начин на приготвяне
Блендирайте бадемите, фурмите, кокосовите стърготини и кокосовото масло.
Покрийте дъното на тавичка с падащо дъно с хартия за печене.
Сипете блендираната смес и притиснете добре, за да се оформи блата. Приберете в хладилник, за да стегне.
Разтопете шоколада на водна баня.
В купа смесете маскарпонето, крема сиренето и разтопения шоколод и разбийте за кратко с миксер.
В тиган с незалепващо покритие сипете нарязаните на ситно ягоди и захарта. Оставете да къкри на умерен огън до сгъстяване, като разбърквате периодично.
Намажете охладения блат с крема.
Отгоре разпределете ягодовато конфи и поръсете с натрошени ядки.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
сурови бадеми
200 г
фурми
250 г
кокосово масло
2 с.л.
кокосови стърготини
4 с.л.
маскарпоне
250 г
крема сирене
300 г
бял шоколад
100 г
ягоди
500 г
захар
1 к.ч.