35 минути
Време за приготвяне: 35 минути
Начин на приготвяне
1.Смесете соевия сос, зехтина, меда, горчицата и чесъна и разбъркайте добре.
2. Намажете сьомгата от двете страни.
3. Покрийте дъното на тава с хартия за печене.
4. В единия и край поставете овкусената риба.
5. Нарежете картофите на едро без да ги белите и сварете, докато леко омекнат.
6.Отцедете ги от водата и сипете в тавата при рибата.
7.Овкусете с маслото и подправките.
8.Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.
9.По желание поръсете с копър.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
филе от сьомга
300 г
соев сос
1 с.л.
зехтин
1 с.л.
мед
1 ч.л.
дижонска горчица
1 ч.л.
наситнен чесън
1 скилидка
картофи
1 кг
краве масло
50 г
сол
На вкус
черен пипер
На вкус
червен пипер
На вкус