Сьомга с картофи

Споделете с приятели!

90 мин

Време за приготвяне: 90 минути

Начин на приготвяне:

Почистете филето от сьомга от кожата и нарежете на две, еднакви по големи парчета.

В купичка смесете соевия сос, зехтина, меда, горчицата, пресования чесън и разбъркайте добре. След това намажете с приготвената марината рибата от двете страни.

Идва ред на картофите. Измийте добре картофите и ги нарежете на полумесеци, без да ги белите. След това ги бланширайте във вряща вода по полуготовност. Отцедете и прехвърлете в тавичка, покрита с хартия за печене. В другия край на тавичката поставете овкусената риба.

Овкусете картофите с маслото и подправките. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.

По желание поръсете с  копър.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

филе от сьомга

300 г

соев сос

1 с.л.

зехтин

1 с.л.

мед

1 ч.л.

Дижонска горчица

1 ч.л.

чесън

1 скилидка

картофи

1 кг

краве масло

50 г

сол

На вкус

черен пипер

На вкус

червен пипер

На вкус

- +