90 мин
Време за приготвяне: 90 минути
Начин на приготвяне:
Почистете филето от сьомга от кожата и нарежете на две, еднакви по големи парчета.
В купичка смесете соевия сос, зехтина, меда, горчицата, пресования чесън и разбъркайте добре. След това намажете с приготвената марината рибата от двете страни.
Идва ред на картофите. Измийте добре картофите и ги нарежете на полумесеци, без да ги белите. След това ги бланширайте във вряща вода по полуготовност. Отцедете и прехвърлете в тавичка, покрита с хартия за печене. В другия край на тавичката поставете овкусената риба.
Овкусете картофите с маслото и подправките. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.
По желание поръсете с копър.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
филе от сьомга
300 г
соев сос
1 с.л.
зехтин
1 с.л.
мед
1 ч.л.
Дижонска горчица
1 ч.л.
чесън
1 скилидка
картофи
1 кг
краве масло
50 г
сол
На вкус
черен пипер
На вкус
червен пипер
На вкус