40 мин
Време за приготвяне: 40 минути
Начин на приготвяне
В подходящ съд разбийте 7 яйца. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете на страна. В тиган с незалепващо покритие загрейте 1-2 с.л. олио. Добавете нарязания лук и замържете до омекване. След това добавете нарязаните картофи, разбъркайте и задушете под капак. Разбърквайте периодично. След като омекнат, дръпнете капака и овкусете със сол и пипер. Добавете чесновата паста и оставете на котлона за още 3-4 минути.
Към яйцата добавете заквасената сметана и разбъркайте. Добавете и нарязания зелен лук. Разпределете яйчената смес равномерно върху картофите. Изпечете равномерно от двете страни.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
картофи, нарязани на малки кубчета
500 г
яйца
7 бр.
лук
1 глава
зелен лук
3 стръкчета
заквасена сметана
1 с.л.
чесън
2 скилидки
сол и черен пипер
На вкус