Тортиля с картофи

Споделете с приятели!

40 мин

Време за приготвяне: 40 минути

Начин на приготвяне

В подходящ съд разбийте 7 яйца. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете на страна. В тиган с незалепващо покритие загрейте 1-2 с.л. олио. Добавете нарязания лук и замържете до омекване. След това добавете нарязаните картофи, разбъркайте и задушете под капак. Разбърквайте периодично. След като омекнат, дръпнете капака и овкусете със сол и пипер. Добавете чесновата паста и оставете на котлона за още 3-4 минути.

Към яйцата добавете заквасената сметана и разбъркайте. Добавете и нарязания зелен лук. Разпределете яйчената смес равномерно върху картофите. Изпечете равномерно от двете страни.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

картофи, нарязани на малки кубчета

500 г

яйца

7 бр.

лук

1 глава

зелен лук

3 стръкчета

заквасена сметана

1 с.л.

чесън

2 скилидки

сол и черен пипер

На вкус

- +