Шак Шука

Споделете с приятели!

20 минути

Време за приготвяне: 20 минути

Начин на приготвяне

1.Загрейте олиото и добавете наситнения лук. Запържете до омекване.

2.Добавете смачкания чесън и разбъркайте 1-2 мин.

3.Овкусете със солта и подправките.

4. Изсипете доматите от консервата и варете, докато сосът се сгъсти.

5.Намалете котлона на по-ниска степен и добавете натрошеното сирене.

6.С помощта на лъжица оформете 4 гнезда в доматения сос и чукнете по едно яйце.

7.Варете още 7-8 мин., до готовност на яйцата.

8.Дръпнете от котлона и поръсете с магданоз.

9.По желание може да сервирате с люта чушка.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

яйца

4 бр.

белени домати

1 консерва

лук

1 бр.

чесън

2 скилидки

сирене

150 г

олио

50 мл

кимион

0.5 ч.л.

пушен червен пипер

1 ч.л.

черен пипер

0.5 ч.л.

сол

На вкус

магданоз

2 връзка

- +