20 минути
Време за приготвяне: 20 минути
Начин на приготвяне
1.Загрейте олиото и добавете наситнения лук. Запържете до омекване.
2.Добавете смачкания чесън и разбъркайте 1-2 мин.
3.Овкусете със солта и подправките.
4. Изсипете доматите от консервата и варете, докато сосът се сгъсти.
5.Намалете котлона на по-ниска степен и добавете натрошеното сирене.
6.С помощта на лъжица оформете 4 гнезда в доматения сос и чукнете по едно яйце.
7.Варете още 7-8 мин., до готовност на яйцата.
8.Дръпнете от котлона и поръсете с магданоз.
9.По желание може да сервирате с люта чушка.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
яйца
4 бр.
белени домати
1 консерва
лук
1 бр.
чесън
2 скилидки
сирене
150 г
олио
50 мл
кимион
0.5 ч.л.
пушен червен пипер
1 ч.л.
черен пипер
0.5 ч.л.
сол
На вкус
магданоз
2 връзка