Време за приготвяне: 1,30 ч
Начин на приготвяне
Загрейте 2 с.л. мазнината в дълбок съд и задушете нарязания лук и морков. Овкусете със сол и черен пипер. След като поомекнат добавете и каймата. Бъркайте енергично до получаването на трохи. Добавете нарязания босилек и доматите и разбъркайте. Оставете да къкри, като разбърквате периодично, докато изври голяма част от течността. В касерола разтопете маслото след което запържете брашното. Внимавайте да не загори. Разредете на части с прясното мляко до пълното му усвояване. Бъркайте до сгъстяване на соса. Вземете подходяща тавичка и разстелете част от соса на дъното й. С помощта на малка лъжичка напълнете канелоните със сместа от кайма. Подредете канелоните в тавичката. Полейте със сос. Наредете 2ри ред и пак залейте със сос. Печете в предварително загрята фурна на 190 С за около 40 мин. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете за кратко.
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
250 г
500 г
1 бр.
2 бр.
1 глава
200 г
На вкус
1 ч.л.
1 ч.л.
1 литър
50 г
3 с.л.