Канелони с кайма

Споделете с приятели!

1:30 ч

Време за приготвяне: 1,30 ч

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. мазнината в дълбок съд и задушете нарязания лук и морков. Овкусете със сол и черен пипер. След като поомекнат добавете и каймата. Бъркайте енергично до получаването на трохи. Добавете нарязания босилек и доматите и разбъркайте. Оставете да къкри, като разбърквате периодично, докато изври голяма част от течността. В касерола разтопете маслото след което запържете брашното. Внимавайте да не загори. Разредете на части с прясното мляко до пълното му усвояване. Бъркайте до сгъстяване на соса. Вземете подходяща тавичка и разстелете част от соса на дъното й. С помощта на малка лъжичка напълнете канелоните със сместа от кайма. Подредете канелоните в тавичката. Полейте със сос. Наредете 2ри ред и пак залейте със сос. Печете в предварително загрята фурна на 190 С за около 40 мин. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете за кратко.

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

канелони

250 г

кайма

500 г

настърган морков

1 бр.

настъргани домата

2 бр.

лук

1 глава

кашкавал

200 г

пресен босилек

На вкус

черен пипер

1 ч.л.

сол

1 ч.л.

прясно мляко

1 литър

масло

50 г

брашно

3 с.л.

- +