Най-вкусните Добруджанки

Споделете с приятели!

40 мин

Време за приготвяне: 30 минути

Начин на приготвяне

Запрятай ръкави и си приготви най-вкусните добруджанки като първо започни от разбиването на яйцата. После сложи содата в киселото мляко и разбъркай леко, за да шупне. Смеси яйцата и млякото и разбъркай леко. Добави натрошеното сирене и солта. Разбъркай и започни да добавяш пресятото брашно на етапи до пълното му усвояване. Намазни ръцете си с малко олио и оформи малки питки. Подреди ги, в предварително заслана с хартия за печене, тава. Сложи малко парченце масло в центъра на всяка питка. Печи в предварително загрята на 180-200 С фурна за около 25 мин или до златист загар.

Това са нашите Добруджанки – вкусни, златни и направени с много любов!

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

яйца

4 бр.

кисело мляко

250 г

сода

1 ч.л.

брашно

600 г

краве сирене

250 г

краве масло

100 г

сол

1 ч.л.

олио за намазняване

На вкус

- +