40 мин
Време за приготвяне: 30 минути
Начин на приготвяне
Запрятай ръкави и си приготви най-вкусните добруджанки като първо започни от разбиването на яйцата. После сложи содата в киселото мляко и разбъркай леко, за да шупне. Смеси яйцата и млякото и разбъркай леко. Добави натрошеното сирене и солта. Разбъркай и започни да добавяш пресятото брашно на етапи до пълното му усвояване. Намазни ръцете си с малко олио и оформи малки питки. Подреди ги, в предварително заслана с хартия за печене, тава. Сложи малко парченце масло в центъра на всяка питка. Печи в предварително загрята на 180-200 С фурна за около 25 мин или до златист загар.
Това са нашите Добруджанки – вкусни, златни и направени с много любов!
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
яйца
4 бр.
кисело мляко
250 г
сода
1 ч.л.
брашно
600 г
краве сирене
250 г
краве масло
100 г
сол
1 ч.л.
олио за намазняване
На вкус