Розова паста

Споделете с приятели!

30 мин

Време за приготвяне: 30 минути

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата според указанието на опаковката. Обелваме и нарязваме цвеклото на еднакви парчета, овкусяваме със сол на вкус и поливаме с олиото. Печем в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 мин или до омекване. Блендираме цвеклото, след което добавяме маскарпонето и разбъркваме до хомогенна смес. Заливаме пастата със соса и лимоновия сок и разбъркваме добре. Сервираме със ситно натрошени орехи и пресен копър.

Тадам! Розова паста за истински шеф-готвачи!🎉

Продукти за 4 порции

Products for 4 portions

паста

200 г

цвекло

250 г

маскарпоне

125 г

олио

2 с.л.

сол

На вкус

лимонов сок

1 с.л.

натрошени орехи

На вкус

пресен копър

На вкус

- +