30 мин
Време за приготвяне: 30 минути
Начин на приготвяне
Сваряваме пастата според указанието на опаковката. Обелваме и нарязваме цвеклото на еднакви парчета, овкусяваме със сол на вкус и поливаме с олиото. Печем в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 мин или до омекване. Блендираме цвеклото, след което добавяме маскарпонето и разбъркваме до хомогенна смес. Заливаме пастата със соса и лимоновия сок и разбъркваме добре. Сервираме със ситно натрошени орехи и пресен копър.
Тадам! Розова паста за истински шеф-готвачи!🎉
Продукти за 4 порции
Products for 4 portions
паста
200 г
цвекло
250 г
маскарпоне
125 г
олио
2 с.л.
сол
На вкус
лимонов сок
1 с.л.
натрошени орехи
На вкус
пресен копър
На вкус