Във форма след Великден

Споделете с приятели!

Времето се стопли и вече все по-често посягаме към късите панталони, поли и летните рокли.

Някои от нас имат привилегията да са наследили стройни и фини фигури, но други водим вечната война с излишните килограми и не винаги харесвам отражението си в огледалото.

Както вероятно всяка пролет и сега е дошъл момента да активизираме усилията си и да направим всичко, което е по-силите ни, за да сложим смело банския и да се насладим на предстоящите летни дни.

Ето няколко насоки, които смятаме за важни в борбата за стройна фигура:

  • Приемете, че бързи и строги диети не са добро решение, за траен резултат е необходимо постоянство. Не стресирайте организма си и не очаквайте да постигнете чудеса за няколко дни, бъдете търпеливи и резултата ще дойде.
  • Най – добрият начин е да започнете с малки крачки и да създадете рутини, които да ви останат до живот. Като начало, намалете вредните навици. Ако ви е трудно да ги оставите зад гърна си от раз, то го направете постепенно.
  • Намалете приема на захар – разбира се най-добре е да не приемате никаква захар, но никой не може да си представи живота без сладичко, затова на първо време я ограничете, изберете да подслаждате с натурални подсладители и постепенно започнете да я изключвате от менюто си. Може да си изберете ден или два, в които да си позволявате да се поглезите, но в останалите дни не приемайте храни, съдържащи захар. Това непременно ще се отрази положително както на здравето, така и на теглото ви.
  • Увеличете приема на вода, това разбира се е важно не само за хубавата фигура, пиенето на достатъчно вода оказва благоприятно въздействие на целия организъм и е важно за здравето изобщо. Успоредно с това е добре да намалите и приеманата сол, тъй като тя пък е виновна за задържането на вода. Проблем, който много хора имат. Задържането на вода може да попречи на мечтаната фигура.
  • Приемайте достатъчно протеин – за да оформите стегнато тяло и здрави мускули ви е необходим протеин. Освен това протеинът е най-засищащото хранително вещество, което може да консумирате, а и на тялото ни са необходими 4 пъти повече калории, за да го усвоят, в сравнение с въглехидартите и мазнините.

Това разбира се не означава, че трябва да консумиратее само протеини, трябва да намерите правилното съотношение между всички нутриелементи. Балансираното хранене е изключително важно.

Най- важното е да намерите вашето правилно хранене – такова че хем да не надвишавате приема на коларии, хем да не чувствате непрекъснато глад и лишения.

  • Следващата крачка е движението. Движете се, разхождайте се, не се застоявайте за дълго.

Ако денят ви протича без възможности за движение, потърсете спортни активности, които са ви присърце, за да не ги приемате като задължение, а като време за разтоварване.

Ако имате да сваляте много килограми, наблегнете на кардио тренировките, ако пък по-скоро имате нужда да се стегнете – тогава ще имате нужда от повече силови упражнения.

Ако изберете фитнеса като вариант, най-добре е да се допитате до инструктор, който да ви насочи към правилните упражнения, за да постигнете най-бързо целта, към която се стремите.

Както казахме вече – бъдете търпеливи и се наслаждавайте – така нещата са хем приятни, хем полезни.

Вашият коментар