Да подсилим имунитета

Споделете с приятели!

В сезона на грипа сме и вече „до гуша ни е дошло“ да подсмърчаме и да се оглеждаме кой около нас киха или кашля.

Друго си е да „пращим“ от здраве и да се наслаждаваме на живота с пълна сила.

Нека се опитаме да Ви дадем няколко насоки, как да подготвите организма си за очакваната атака, която лошите вируси организират всяка зима.

Имунната ни система е тази, която поема защитата, че дори и атаката, когато се стигне до сблъсъка, затова нека се постараем да и помогнем, доколкото можем.

Тя разполага със сложен механизъм, чрез който ни предпазва от бактериите, вирусите, гъбичките и всички останали зловредни микроорганизми около нас.

Ако се грижим за нея правилно, имаме шанс да се радваме на цветущо здраве.

Най – добрият ни помощник в това начинане е природата, с нейните билки и лечебни растения, осигуряващи ни защитни механизми.

Тук не можем да не споменем българският имуностимулант – черният бъз.

Той се отличава със силен антивирусен, антибактериален и антиоксидантен ефект, нормализира нивата на холестерола и благоприятства работата на сърцето. Черният бъз е богат на биофлавоноиди и протеини, които бързо неутрализират вирусите още в зародиш.

Съдържа също и витамините С, А, В, Р.

Най – лесеният начин да го приемате е под формата на сироп. Плодовете му се посипват със захар и се оставят да престоят на тъмно 21 дни.

В битката за здраве е задължително да включим и храната. Може хем да е вкусно, хем да е полезно. Важното е да подбираме сезонни и богати на витамини и желязо храни.

Тук са разбира се цитрусовите плодове, под формата на сок или добавка към чая, важното е да не ги подминаваме.

Разбира се приемат на зеленчуци всеки ден – наблегнете на броколи, грах, спанак. Ядките и семената също са важна част от менюто.

Подправяйте смело с чесън и лук, е носете си дъвки, ако не сте си у дома, или пък Ви очакват нечии топли обятия 😉 Алицинът, който се съдържа в чесъна и лука намалява риска от инфекции и подсилва имунната система. Редовното хапване намалява с 63 % възможността от боледуване и подпомага бързото възстановяване при вече болни хора.

За да набавите необходимото желязо, наблегнете на червеното цвекло, черният дроб и каквито „ви душа иска“ дреболии 🙂

МЕДЪТ, който е може би най – лечебният природен елексир, съчетаващ в себе си силата на многобройни растения, надхвърлящ техните свойства. Знаете ли, че той съдържа 22 от най- необходимите 24 микроелемента.

Той не само засилва естествемите защити на организма ни, но и спомага растежа на клетките, притежава противовирусен, бактериоциден и антирадиационен ефект.

Забъркайте го заедно с лимон и джинджифил и се насладете на вкусен противовирусен коктейл.

Взимайте всяка сутрин на гладно, а най – добре го споделете и с любимия човек и се „чукнете“ за наЗДРАВЕ 🙂

Вашият коментар