Красиви през пролетта

Споделете с приятели!

Посрещнахме пролетта преди няколко дни и вече сме с очакване за хубаво време и нови преживявания.

Сега е идеалното време да преосмислим навиците си и да загърбим тези, които ни носят вреди. Едно ново начало, в сезона на преобразяването и възраждането.

Съветваме ви да дадете приоритет на грижата за себе си и да обърнете внимание на вашето здраве и самочувствие. Постигнете баланс, за да се чувствате удовлетворени и готови за нови предизвикателства.

При смяната на всеки сезон е добре да обръщате внимание на грижите за кожата, защото тя е един от най-важните органи, който се влияе от температурните промени, атмосферните условия, околната среда и нейните особености. Пролетта ни предлага едни от най-капризните и непостоянни от към температури дни през годината – студ се редува с топлина, снегът се заменя от горещо време.

За да излезете и да се насладите на хубавото слънце, първо е добре да направите леки промени в рутинната грижа за кожата и косата, особено за кожата на лицето, която е най – уязвима.

Насочете се към слънцезащитни продукти за лице и подменете плътните и тежки кремове с по – леки овлажнители, за да избегнете по – бързото омазняване, което е характерно при по – високите температури и влажност.

Не пропускайте и ексфолирането, подберете нежен ексфолиращ продукт, който да премахне мъртвите клетчки и да предпази порите от запушване.

По – топлите дни ни карат да погледнем и към късите поли и рокли, така че непременно е добре да се погрижим и за кожата на краката и ръцете си. Не забравяйте да я подхранвате винаги след обезкосмяване.

Загърбвайки лошото време, посрещаме топлите дни с усмивка и много цветя, затова най – подходящите принтове при избора на дрехи са именно флоралните.

Тенденциите в модата за пролетта на 2024 година залагат на ярките и наситени цветове – тюркоаз, корал и лайм, носещи както свежест, така и енергия на всяко облекло и аксесоар.

Обърнете внимание на косата, която със сигурност е понесла негативите от зимния сезон.

Обикновено през пролетта косопада се засилва, косата е по – суха, а краищата цъфтящи.

Една освежаваща подстрижка е добре дошла, но също така може да оставите настрана за известно време пресата, машата и дори сешоара. Добре е да подсушите косата с кърпа и след това, ако не можете без сешоар, да доизсушите със струя студен въздух.

Добавете към шампоана си бадемово масло – 7 капки са достатъчни, то ще помогне да се справите със засиления косопад, ще придаде блясък на косата, а също така предотвратява развитието на пърхот. Пиенете на витамин Б5 също ще се отрази благоприятно на вашата коса.

Отделяйки време за себе си, ще си подсигурите самочувствие, ще отдъхнете от ежедневните грижи и ще се заредите с нови сили, за да посрещнете новия сезон и всички предизвикателства, които ще ви донесе.

Вашият коментар