Разхлаждащи храни за горещите дни

Споделете с приятели!

Лятото е вече тук, съпроводено от слънчеви горещи дни. Освен радостта, която ни носи слънцето, е възможно да ни донесе и негативни последици като прегряване.

Споделяме с вас начини да се предпазите от слънцето и храни и напитки, с които да охладите тялото си.

1.Плодове и плодови сокове

В супермаркети Бурлекс ще откриеш сезонни плодове през цялата година. Вземи любимите си плодове и ги нарежи в стъклена купа или изцеди като сок. Доза витамини са винаги добре дошли за твоето тяло.

*В брошурата ни от 08.06. до 14.06 ще откриеш вкусна диня за 1,59 лв/ кг.

2.Зеленчуци

Консумирайте домати, моркови, тиквички, магданоз, целина, броколи, цветно зеле. Може да се ядат сурови ли да се приготвят салати от тях.

3.Млечни храни

Употребата на кисело мляко е добре позната при изгаряния. Помним как като деца ни мажеха с него по тялото след ден на плажа и поява на червени петна по кожата ни. Можете да консумирате киселото мляко под формата на таратор, закуска с мюсли или гранола или като айрян със сол.

Виж всички намалени млечни продукти в новата ни брошура: www.burlex.bg/брошура-бурлекс/

4. Течности

Изключително важен е приемът на течности. През горещите дни добавете 500-700 мл вода към нормалния ви ежедневен прием. Освен минерална вода, приемайте фрешове, студен чай. Напомняме, че коктейлите не се броят, защото алкохолът дехидратира тялото. Добавяйте чаша вода и към всяка алкохолна напитка, която приемате лятото.

5.Слънцезащита и хидратация на тялото

Не на последно място отбелязваме значението на добрата слънцезащита на лицето и тялото. Изпозлвайте крем с фактор 30 или 50 всеки ден преди излагане на слънце. Вечер хидратирайте кожата си с крем или лосион за тяло.

Надяваме се нашите съвети да ви предпазят от негативните последици от лятото и да се насладите максимално на слънчевите дни.

Вашият коментар