Пролетно почистване

Споделете с приятели!

В българските традиции е залегнало, че с изпращането на зимата и посрещането на пролетта в края март, идва времето да се отворят прозорците, да се изтупат чергите и завивките и да се почисти основно дома.

Е не, че към днешна дата чакаме да дойде март, за да почистим, но все пак в повечето домове именно на пролет се случва основното почистване. Сега е момента да намерим време за онези кътчета, които все пропускаме при седмичното почистване.

Може би е дошъл ред и на прозорците, завесите и понатрупалите прах килими.

Като отделим време да освежим дома, ще ни стане и по-свежо на душата.

Не отлагайте този момент дълго, защото ще ви споделим една хитрост – колкото по-топло е навън, толкова по-трудно се чистят прозорците, това е така защото препарата засъхва много бързо, когато е топло и остават неприятни петна, които ни създават допълнителни грижи.

А сещали ли сте се да използвате ролер за почистване на дрехи в борбата с мръсните мрежи против насекоми? Опитайте следващия път и ще видите как наслоените боклуци ще залепнат по ролера и след това мрежата ще бъде като нова.

Когато почиствате с прахосмукачка килимите у дома, не пропускайте да го направите и от двете страни. Така намалявате шанса да се сдобиете с акари, а и успешно премахвате всякакви замърсявани, които остават незабелязани, скрити под килима.

Сигурни сме, че редовно миете вашата баня, но пробвали ли сте да добавите към препарата оцет? Добре е оцета да е леко загрят, но не горещ. Направете разтвор с оцет и препарат в спрей бутилка, съотношение 1:1 и внимателно разбъркайте, напръскайте банята и оставете за 30 минути, след което забършете с гъба.

Оцета ще ви помогне да се справите и с мивката и душа, но този път го разредете 1:1 с вода, той успешно се бори с натрупвания от сапун, котлен камък и петна от варовик.

Преминавайки към кухнята, веднага ви даваме още няколко идейки:

Направете си разтвор от вода и препарат за съдове и напръскайте добре кухненските плотове, след което минете с гъба, за да оберете всички нечистотии.

Ако дървените дъски за рязане са станали на петна, опитайте да ги почистите с лимон. Срежете един лимон и натъркайте добре с него, киселината в него ще се погрижи за петната.

А ето и още един трик за наслоената мазнина по вашите съдове за готвене – сложете във въпросния съд една таблетка за съдомиялна машина и напълнете с гореща вода, нека постои така 30 минути. След това изсипете мръсната вода и слейте под течаща вода. Ще си спестите досадното търкане.

Ако водата във вашия град е твърда, това неизменно създава проблеми с вашите стъклени чаши, за да премахнем неприятните петна, отново можем да изберем оцета.

Ако накисните чашите за няколко минути в оцет, той успешно ще ги накара да заблестят.

Хитринките винаги са добре дошли и в много случаи олесняват нашето ежедневие, ако решим да им се доверим.

Понякога обаче само с трикове не става. Нека ви представим нашата серия препарати, които успешно ще се превърнат във ваши помощници срещу мръсотията.

Серията Perlex ще намерите във всички наши обекти. Тя предлага всичко необходимо за един чист и приветлив дом, при това на изключително добри цени. Не пропускайте да разгледате и не се колебайте да опитате.

Вашият коментар