Тази седмица фокусът ни е върху морската храна.
Разказваме ви за ползите от консумирането на морска храна и издаваме с какво вино е добре да я консумираме.
Не е случайно названието „дарове“, когато говорим за морска храна. Те са не просто храна, а ценен дар за нашите тела.
Изключително богати на аминокиселини и антиоксиданти, морските дарове могат да се консимират през цялата година. Препоръчително за тяхното качество и вкус е да се консумират в летния сезон и на локации, където снабдяването с тях е възможно. Морската храна е полезна за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, нергийния метаболизъм на клетките и е чудесен афродизиак.
Богата е на B12, калций, йод, фосфор и цинк.
Морските дарове включват миди, калмари, октопод, скариди, омар, рак и др.
Консумират се приготвени на скара или в темпура в комбинация от различни видове дресинг.
Като „гарнитура“ към тях сме свикнали да включваме вино. Най- подходящи са сортовете бяло и розе.
Можете да опитате вино ……… (от брошурата) в комбинация с калмари на грил или филе от бяла риба. Гарантираме ви, че ще останете приятно изненадани.
Разгледайте цялата ни брошура, в която ще откриете различни морски предложения.